Producten
Vegan en plantbased
Het assortiment van sparckitchen is ‘chef-driven’. Wij willen vooroplopen in trends en werken daarom nauw samen met vooraanstaande chef-koks, die gewend zijn te werken met lokale, pure en natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Een andere reden waarom chef-koks onze producten op hun menukaart verwerken is dat we high-convenience (ready to eat) en zeer constante kwaliteit bieden. Mede omdat we de beschikking hebben over een FSSC22000 gecertificeerde productiekeuken. Wekelijks komen bij ons vroeg in de ochtend pallets vol met verse Nederlandse groenten binnen, die we dezelfde dag verwerken wij tot hoogwaardige eindproducten. Bij sparckitchen kiest u voor lokale en premium kwaliteit.
Vegan Meatless Burger
De Meatless burger is verkrijgbaar in 130 gram en in een mini-variant van 30 gram (deze noemen we medaillon). De burger is gemaakt van onze huisgemaakte seitan. Seitan is een eeuwenoude vleesvervanger op basis van tarwegluten en is zeer eiwitrijk. Dit met onze kruiden, verse peterselie en uien maakt de Meatless Burger van sparckitchen een nieuwe classic op elk menu. We raden m aan met de cheddar van Wilmersburger of Violife, gedroogde uitjes, en een salsa van augurk en rode ui voor een ultieme Vegan Cheeseburger..
Red Carrot Burger
De Red Carrot Burger is verkrijgbaar in 130 gram en een medaillon variant van 30 gram. De burger is gemaakt van verse biet en wortel. Geen gewone bietenburger zoals we deze kennen. De Red Carrot Burger is 100% plantaardig en is een echte topseller vanwege de mooie structuur en bijzondere smaaktint die ongeëvenaard is. Met de Red Carrot heb je een winnaar op de menukaart, want de zoete en aardse smaak van deze variant spreek je een heel breed publiek aan. Deze kan direct vanuit de vriezer gefrituurd worden, Of bak de burger in wat olie op de bakplaat en met een frisse tzatziki en wat avocado heb je binnen een handomdraai iets bijzonders geserveerd!
Celeriac Fennel Burger
De Celeriac Fennel is verkrijgbaar in 130 gram en in een mini-variant van 30 gram. De burger is gemaakt van verse Nederlandse knolselderij met venkelzaad. Een verassende “anijs-smaak” en een stevige structuur. Kan geserveerd worden met een lekkere vegan ravigotte of dragonmayonaise. Denk dan aan kervel, peterselie, dragon, bieslook, zilveruitjes en cornichons gehakt.
Kimchi Cabbage Burger
De Kimchi Cabbage is verkrijgbaar in 130 gram en een medaillon variant van 30 gram. Kimchi komt uit Korea, daar fermenteren ze Chinese kool en krijgt het een zoetzure frisse smaak en is erg gezond, boordevol probiotica. Deze patty wordt gemaakt van dezelfde ingrediënten; vers gesneden Chinese kool, spitskool, doperwten en wortel is 100% plantaardig en is een echte bestseller vanwege de mooie structuur en Oosterse smaken. Met de Kimchi Cabbage heb je een winnaar op de menukaart, want de sesam, citroen en koriander geven deze burger een heel complexe maar lekkere smaakexplosie. Met ijsbergsla, wasabimayo, komkommer, citroen en Kimchi spreek je een heel breed publiek aan. Deze burger kan direct vanuit de vriezer in 3,5 minuten gefrituurd worden, of bak de burger in wat olie op de bakplaat. 즐기다
The Vegan Doner-Kebab
De Vegan Doner-Kebab van sparckitchen zit boordevol proteïne is een perfecte aanvulling voor uw vegetarische of veganistische borrelhap of streetfood. De doner wordt net als onze burger gemaakt van ons eigen huisgemaakte plantaardige seitan. De flinterdun gesneden Doner-kebab is niet van echt te onderscheiden. De structuur is erg fijn en kan zelfs extra krokant gebakken worden. De gesneden plakjes worden in onze lekkere Shawarma kruidenmix gemarineerd. De perfecte vegan snack-aanvulling voor waar je punten mee scoort. Maak je Durum of sandwich met je eigen verse knapperige salade in no-time. De vegan doner-kebab zit 5 x 500gram geportioneerd en kan ook au bain-marie worden opgewarmd.
The Vegan Katsu
De Vegan Katsu zijn stuk voor stuk anders qua vorm en wegen ongeveer 85 gram. Het is gemaakt van huisgemaakte seitan en gepaneerd met panko. De vegan Katsu wordt vaak geserveerd met witte rijst, een katsu-saus of curry en frisse salade met wat zuur of kimchi. Ook hebben we gezien dat dit product als Katsu Sando op brood gemaakt wordt, met een coleslaw en Katsu saus. Let op dat dit product het lekkerst is in combinatie met een sterke saus. Dat is de reden dat dit product qua smaak wat mild is, en vooral een lekkere structuur en mondgevoel geeft. Ook is het eiwit gehalte van dit product erg hoog, bijna 30gr/100.
Eby Fry
Onze Eby Fry vegan garnaal is speciaal ontwikkeld voor een populaire sushi keten, maar inmiddels prijkt dit product op veel meer menukaarten, bijv. ook als voorgerecht (op steamed bun met ingelegde komkommer en wasabi mayonaisse) of als borrelsnack. In een doosje zitten ongeveer 50 stuks, en een doos weegt 1000 gram. De met panko gepaneerde garnaal is niet van echt te onderscheiden en het krokante jasje is super-crunchy.
Dit product kan geserveerd worden als losse frituurhap, in een sushiroll, pokebowl, of op een steamed bun met wasabimayo.
The Vegan Köfte
De vegan Köfte is gemaakt met getextureerde erwten eiwitten en heeft een malse vlezige structuur. Deze Köfte weegt per stuk 36 gram en er zitten 32 stuks in een doos. Perfect voor een mediterraans gerecht met vegan flatbread, yoghurt, humus, olijven, granaatappelpitjes, citroen en peterselie. Maar ook als frituurhapje of in een pita komt dit malse hapje goed tot zijn recht. Het recept is in tegenstelling tot Turkse Köfte niet met de hand gekneed, maar is rond gemaakt volgens een Libisch familierecept van een van onze medewerker van het eerste uur Haitem. Peterselie, knoflook en komijn.