Over Sparckitchen

Inspelen op de toekomst

Wil je als restaurant of hotel de beste vegan en plantbased producten kunnen serveren? Is de vraag naar vega en vegan een vraag die steeds vaker gesteld wordt? Wil je als onderneming een eigentijdse en gezonde bedrijfskantine met meer plantaardig eten, en wil je advies over hoe dit goed in te richten? Wil je de catering van een evenement op verantwoorde wijze met plantaardige en vegan producten verzorgen?

Sustainability

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig de norm. Toen sparckitchen werd opgericht, was haar bijdrage aan de maatschappij om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. Werknemers kregen bij sparckitchen een dagbestedingsplek en op die manier werd re-integratie naar de arbeidsmarkt gemakkelijker.  Al snel kwam er steeds meer vraag naar de plantaardige producten waar sparckitchen zich in ging specialiseren. Het aanbieden van dagbesteding ging nog jaren door, maar hier kwam een nieuwe vorm van duurzaam ondernemen bij, omdat sparckitchen elke dag een bijdrage levert aan de eiwit transitie: meer plantaardig en minder dierlijk. Een aantal van de werknemers die kwamen voor dagbesteding zijn inmiddels doorgestroomd naar een vaste betrekking bij sparckitchen of elders. Nog steeds biedt het bedrijf ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar is de focus verlegd om meer mensen, vaker en meer plantaardig te laten eten.

Customers & Partners