Producten

De basis is tarwe en haver

Onze producten worden in Amsterdam gemaakt van haver met verse groenten of tarwegluten, de elastische eiwitsubstantie uit tarwemeel. Van tarwe is al jaren een wereldwijd overschot. Dat terwijl soja schaars is. Sparc kiest daarom bewust voor deze grondstof. We gaan niet mee met de hype wat glutenallergie heet. Sterker; we geloven dat tarwe juist goed en voedzaam is. En een sustainable keuze.

De basis

Eenvoudig natuurlijk procedé

Het maken van onze basis (voor zowel de Meatless Burger en de Doner) is volgens een eenvoudig natuurlijk procedé dat in het Verre en Midden-Oosten al eeuwenlang wordt toegepast. Van tarwemeel wordt een soepel brooddeeg gemaakt. Dit wordt gekneed totdat het gluten vrijkomt uit de tarwe. Vervolgens worden zetmeel en zemelen in koud water uit het deeg gewassen. Het tarwegluten dat overblijft wordt gekookt in een sterke bouillon met kruiden en gember.

Kruidenmix

Onze seitan

Aan ons deeg wordt zelfs nog een speciale kruidenmix toegevoegd. Dit geeft onze Sparc-seitan zijn speciale smaak. Seitan wordt ook wel tarwevlees genoemd. Het heeft een vleesachtige structuur, smaakt kruidig, en is ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. Maar natuurlijk ook iedereen die minder vlees wil eten. Onze heerlijke basis-seitan is ook verkrijgbaar op aanvraag. Helaas voor mensen met een gluten-intolerantie zijn sommige van onze producten niet geschikt

seitan basis

sociale bijdrage

Social Return

Onze producten zijn toekomstbesteding en “cruelty” free. We bieden mensen met een afstand op de arbeidsmarkt een goede werkplek en maken heerlijke producten. Iets bijdragen aan de maatschappij is net zo belangrijk als goed eten. Inmiddels leveren we onze lekkere producten bij de beste horeca van Nederland. We zijn snel en werken hard voor onze klanten.