Producten

Lokale groenten, tarwe en haver

Onze producten worden gemaakt in Amsterdam-Oost en zijn op basis van verse Nederlandse groenten, haver, tarwe of tarwegluten. Soja gebruiken we nauwelijks, dat doen er zo veel, dit terwijl er al jarenlang wereldwijd een overschot is van tarwe en we op basis van lokale groenten hele hoogwaardige producten kunnen maken.

Alle producten van sparckitchen zijn in eigen beheer gemaakt in onze FSSC22000 gecertificeerde productiekeuken.

Chef-driven

Clean label 

De basis van onze ambachtelijke Kimchi-Cabbage, Red Carrot en Celeriac Fennel receptuur is groente. De overzichtelijke ingrediëntenlijsten bevalt iedere chef-kok want less is more: geen kunstmatige toevoegingen, maar wel boordevol groenten. Deze groenten worden vroeg in de ochtend vers gesneden en diezelfde dag nog verwerkt in de receptuur.

Alles is verfijnd op smaak gebracht in samenwerking met toonaangevende chef-koks, die gewend zijn te werken met pure en verse ingrediënten.  Naast groenten gebruiken we biologische havermout, maismeel en tarwebloem om te binden en smaakmakers zoals ui, mosterd, knoflook, zaden, kruiden en specerijen. De ui, zaden en kruiden worden nog gefruit en geroosterd voor het mengen en ook is het snij- en kookvocht onderdeel van onze receptuur. Deze finesses van de bereiding proef je. Na het afbakken wordt alles direct ingevroren, waardoor het minimaal 1 jaar na productiedatum houdbaar is.

Onze seitan

Een natuurlijk procedé

Voor zowel de Meatless Burger en de Vegan Doner-Kebab maken we seitan volgens een eenvoudig natuurlijk procedé dat in het Verre en Midden-Oosten al eeuwenlang wordt toegepast. Van tarwemeel wordt een soepel brooddeeg gemaakt. Dit wordt gekneed totdat het gluten vrijkomt uit de tarwe. Vervolgens worden zetmeel en zemelen in koud water uit het deeg gewassen. Het tarwegluten dat overblijft wordt gekookt in een sterke bouillon met kruiden en gember.

Aan ons deeg voegen we een kruidenmix toe, die de Sparc-seitan zijn speciale smaak geeft. Seitan wordt ook wel tarwevlees genoemd,want het heeft een vleesachtige structuur en is ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs, veganisten en flexiariërs. Seitan is zeer proteïne-rijk, dus het zal je niet verbazen dat topsporters gek zijn van onze Vegan Doner-Kebab. Onze heerlijke basis-seitan is ook verkrijgbaar op aanvraag. Helaas voor mensen met een gluten-intolerantie zijn de meeste van onze producten voor hen niet geschikt

Eiwitrijk

Met haar assortiment wil sparckitchen de chef-kok ontzorgen, door high-convenience plantaardige producten aan te bieden van constante kwaliteit. Een vegan item kan en mag vandaag de dag niet meer ontbreken op de menukaart, omdat je op die manier iedereen in staat stelt om bij te dragen aan de eiwit-transitie, wat goed is voor het milieu en dierenwelzijn. Daarnaast: het is vaak degene met een speciale dieetwens die bepaalt waar de groep naar toe gaat. Bied je de veganist geen menu optie, dan loop je risico om een hele groep mis te lopen…