Inspelen op de toekomst

Wil je als restaurant of café de beste vegan en plantbased producten kunnen serveren? Is de vraag naar vega en vegan een vraag die steeds vaker gesteld wordt?
Wil je als onderneming een eigentijdse en gezonde bedrijfskantine met meer plantaardig eten, en wil je advies over hoe dit goed in te richten?
Wil je de catering van een evenement op sociaal verantwoorde wijze met plantaardige en vegan producten laten verzorgen?

Alles op basis van tarwe

Onze producten worden in Amsterdam gemaakt van tarwegluten, de elastische eiwitsubstantie uit tarwemeel.
Het maken van onze grondstof seitan is een eenvoudig natuurlijk procedé dat in het Verre en Midden-Oosten al eeuwenlang wordt toegepast. Van tarwemeel wordt een soepel brooddeeg gemaakt. Dit wordt gekneed totdat het gluten vrijkomt uit de tarwe. Vervolgens worden zetmeel en zemelen in koud water uit het deeg gewassen. Het tarwegluten dat overblijft wordt gekookt in een sterke bouillon met kruiden en gember.
Aan ons deeg wordt zelfs nog een speciale kruidenmix toegevoegd. Dit geeft onze Sparc-seitan zijn speciale smaak. Seitan wordt ook wel tarwevlees genoemd. Het heeft een vleesachtige structuur, smaakt kruidig, en is ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten.
Los van onze producten is ook onze heerlijke basis-seitan verkrijgbaar op aanvraag.
Helaas voor mensen met een gluten-intolerantie zijn onze producten niet geschikt.

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is zo langzamerhand de norm. Sociaal inkopen is voor bedrijven een voor de hand liggende manier om invulling te geven aan hun MVO-beleid. Bedrijven kunnen, bijvoorbeeld door Sparc Kitchen producten in te kopen voldoen aan hun social return verplichting. Restaurants kunnen zo meer sociaal verantwoord werken. Klanten waarderen dat, en eisen het ook steeds vaker.