Achter de schermen bij Sparc Kitchen

“Een voedselproductiebedrijf in het hartje van Amsterdam met een missie.”

Inspelen op de toekomst

Ons voedselsysteem staat onder druk. Veel voedsel is sterk bewerkt en de veehouderij heeft een grote impact op het klimaat. Bij Sparckitchen geloven we in balans: een dieet voor iedereen, waarin smaak en een eerlijke, transparante ingrediëntenlijst centraal staan.

Dé keuze van bedrijven in de horeca en zorg

Sustainability

Het maken van groentenburgers van lokale groenten en tarwe waardoor we bijdragen aan korte ketens en minder CO2-uitstoot. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen, zodat afval wordt verminderd en milieubelasting wordt beperkt. Ook werken we continu aan het optimaliseren van de distributie om de ecologische footprint verder te verkleinen. 

Het verhaal achter Sparc Kitchen

Sparckitchen richtte zich oorspronkelijk op het bieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee re-integratie werd ondersteund. 

De focus is inmiddels verschoven van dagbesteding naar bijdragen aan de eiwittransitie door meer plantaardig en minder dierlijk voedsel aan te bieden. 

Het Sparc Kitchen team

Schelte Lettinga

Managing Director

Famke van der Lei

Sales & Marketing Manager

Haythem Abuyana

Operations & Production

Bartek Knapik

Operations & Production

Dan Walwin

Quality Manager