De Meatless Burger

De Meatlessburger is verkrijgbaar in 125 gram en in een mini-variant van 40 gram. De burger is gemaakt van onze huisgemaakte Sparc-texturaat. Dit met onze kruiden, verse peterselie en uien maakt deze burger een nieuwe classic op elk menu.

De Kimchi Burger

De Kimchi-burger is ook verkrijgbaar in 125 gram en in een mini-variant van 40 gram. De burger is gemaakt van onze huisgemaakte seitan in combinatie met de lekkerste kimchi van Oh Nah Mi. Kimchi wordt gezien als probiotica omdat het ‘goede’, levende bacteriën bevat. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, zijn er wel sterke aanwijzingen dat probiotica gezond zou zijn voor je darmflora. De kimchi-burger is een co-creatie van Sparc Kitchen met Oh Nah Mi.

De Vegan Nugget

De Vegan Nugget boordevol proteïne is een perfecte aanvulling voor uw vegetarische of veganistische borrelhap. De nuggets worden net als onze burger gemaakt van ons eigen plantaardige seitan. Ze variëren tussen de 15 en 25 gram per stuk. Dunne plakjes Sparc-texturaat worden in onze lekkere Indian Curry-beslag gemarineerd en gepaneerd met krokante krum. De perfecte vegan aanvulling voor uw borrel en frituur-kaart.

De Vegan Brattwurst

De Vegan Brattwurst is verkrijgbaar per 16 stuks van 60 gram. De worstjes zijn perfect om te grillen op plaat, rooster of gewoon in de pan. Deze worstjes op tarwebasis zijn niet meer van echte brattwurst te onderscheiden. Wij vinden m heerlijk met een lekkere rokerige BBQ-saus, pickles en gedroogde ui.

Onze Producten

Onze mensen werken met liefde in onze keuken onder leiding van leermeesters en werkbegeleiders. De lekkerste hardlopers worden door ons zelf ontwikkeld of in samenwerking met toonaangevende (Amsterdamse) horeca en chefs. Elke dag is er een leermeester die toeziet op constante kwaliteit. We produceren bij Kitchen Republic in het Westerlijk havengebied. Bij Sparc Kitchen kiest u voor lokale kwaliteit en social return.

Alles op basis van tarwe

Onze producten worden in Amsterdam gemaakt van tarwe. Het maken van onze grondstof is een eenvoudig natuurlijk procedé dat in het Verre en Midden-Oosten al eeuwenlang wordt toegepast. Van tarwemeel wordt een soepel brooddeeg gemaakt. Dit wordt gekneed totdat het gluten vrijkomt uit de tarwe. Vervolgens worden zetmeel en zemelen in koud water uit het deeg gewassen. Het tarwegluten dat overblijft wordt gekookt in een sterke bouillon met kruiden en gember. Aan ons deeg wordt zelfs nog een speciale kruidenmix toegevoegd. Dit geeft onze Sparc-texturaat zijn hartige smaak. Het heeft een vleesachtige structuur, smaakt kruidig, en is ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. Los van onze producten is onze heerlijke Sparc-texturaat gemalen (gehakt) per 3 KG verkrijgbaar. Ideaal als vervanger van bijvoorbeeld het gehakt in een arrabiatasaus of ovenschotel.

Product-ontwikkeling

Product-ontwikkeling voor vegan en plantbased producten in samenwerking met chefs en restaurants in Amsterdam. Vervolgens gemaakt door mensen met een extra uitdaging in hun leven. We doen dit in samenwerking met zorginstellingen. Iedereen mag bij ons meewerken en we richten onze werkwijze hierop in. We hebben een klein specialistisch assortiment met producten op basis van tarwe. Twee burgers, een brattwurst en nuggets vormen nu ons assortiment.

Proeven en Samples

Wilt u eens kijken of onze producten ook voor uw bedrijf geschikt zijn? We doen graag een tasting in onze keuken of we sturen een sample-pack van onze producten.

Samples en prijslijst aanvragen? Laat het ons weten of kom eens bij ons kijken!