De Meatless Burger

De Meatlessburger is verkrijgbaar in 130 gram en in een mini-variant van 40 gram. De burger is gemaakt van onze huisgemaakte Sparc-texturaat. Dit met onze kruiden, verse peterselie en uien maakt deze burger een nieuwe classic op elk menu.

De Red Carrot Burger

De Red Carrot Burger is verkrijgbaar in 130 gram en in een mini-variant van 40 gram. De burger is gemaakt van verse biet en wortel. Geen gewone bietenburger zoals we deze kennen. De vegetarische Red Carrot Burger is onze hardloper en heeft een mooie structuur en bijzondere smaaktint die ongeëvenaard is. Frituur ‘m of bak de burger in wat olie en met een frisse tzatziki en wat avocado heb je binnen een handomdraai iets bijzonders geserveerd!

De Vegan Nugget

De Vegan Nugget boordevol proteïne is een perfecte aanvulling voor uw vegetarische of veganistische borrelhap. De nuggets worden net als onze burger gemaakt van ons eigen plantaardige seitan. Ze variëren tussen de 15 en 25 gram per stuk. Dunne plakjes Sparc-texturaat worden in onze lekkere Indian Curry-beslag gemarineerd en gepaneerd met krokante krum. De perfecte vegan aanvulling voor uw borrel en frituur-kaart.

De Vegan Bratwurst

De Vegan Bratwurst is 50 gram. De worstjes zijn perfect om te grillen op plaat, rooster of gewoon in de pan. Deze worstjes op tarwebasis zijn niet meer van echte brattwurst te onderscheiden. Wij vinden m heerlijk met een lekkere rokerige BBQ-saus, pickles en gedroogde ui.

Onze Producten

Onze mensen werken met liefde in onze keuken onder leiding van leermeesters en werkbegeleiders. De lekkerste hardlopers worden door ons zelf ontwikkeld of in samenwerking met toonaangevende (Amsterdamse) horeca en chefs. Elke dag is er een leermeester die toeziet op constante kwaliteit. We produceren bij Kitchen Republic in het Westerlijk havengebied. Bij Sparc Kitchen kiest u voor lokale kwaliteit en social return.

Alles op basis van tarwe

Onze producten worden in Amsterdam gemaakt van tarwe. Het maken van onze grondstof is een eenvoudig natuurlijk procedé dat in het Verre en Midden-Oosten al eeuwenlang wordt toegepast. Van tarwemeel wordt een soepel brooddeeg gemaakt. Dit wordt gekneed totdat het gluten vrijkomt uit de tarwe. Vervolgens worden zetmeel en zemelen in koud water uit het deeg gewassen. Het tarwegluten dat overblijft wordt gekookt in een sterke bouillon met kruiden en gember. Aan ons deeg wordt zelfs nog een speciale kruidenmix toegevoegd. Dit geeft onze Sparc-texturaat zijn hartige smaak. Het heeft een vleesachtige structuur, smaakt kruidig, en is ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. Los van onze producten is onze heerlijke Sparc-texturaat gemalen (gehakt) per 3 KG verkrijgbaar. Ideaal als vervanger van bijvoorbeeld het gehakt in een arrabiatasaus of ovenschotel.

Product-ontwikkeling

Product-ontwikkeling voor vegan en plantbased producten in samenwerking met chefs en restaurants in Amsterdam. Vervolgens gemaakt door mensen met een extra uitdaging in hun leven. We doen dit in samenwerking met zorginstellingen. Iedereen mag bij ons meewerken en we richten onze werkwijze hierop in. We hebben een klein specialistisch assortiment met producten op basis van tarwe. Twee burgers, een brattwurst en nuggets vormen nu ons assortiment.

Proeven en Samples

Wilt u eens kijken of onze producten ook voor uw bedrijf geschikt zijn? We doen graag een tasting in onze keuken of we sturen een sample-pack van onze producten.

Samples en prijslijst aanvragen? Laat het ons weten of kom eens bij ons kijken!